Velg en side

Snerten i Sannidal er Kragerøs eneste ungdomsklubb. Ungdommene som går her trives godt.

Video/redigering: Elin Frisch Selås
KV 28.01.2015

Her er det sosialt, bare kom!

-Det sier ungdommene ved Snerten ungdomsklubb i Sannidal.

Hver mandag og fredag er det ungdomsklubb i Sannidal, med opptil førti ungdommer i alderen 13 til 17 år innom i løpet av en kveld.

– Snittalderen er nok 15–16 år, forteller Maria Kleivane (15) som er med i klubbens styre.

– Her spiller vi Playstation, biljard, foosball (fotballspill som Joey og Chandler spiller i tv-serien Friends), airhockey, vi ser film, og hver fredag har vi tilgang på gymsalen, forteller Benjamin Andersen (17), som også er med i ungdomsklubbens styre.

Den siste tiden har ungdommene vært med på å pusse opp lokalene, både i form av snekring og maling. Vegg til et 125 tommers lerret er på plass, og scene er bygget. I tillegg til at ungdommen synes nymalte vegger gjør klubben mer hjemmekoselig .

– Bare et rykte

Verken de voksne eller ungdommen kjenner seg igjen i det dårlige ryktet klubben sliter med.

– Alle ryktene som går er ikke sanne. Politiet har sagt at Snerten er en dårlig plass, det stemmer ikke. Vi som er her vet at det ikke er sant, sier Kleivane.

Hun synes det er synd at noen foreldre ikke lar barna sine komme, og presiserer at det er trygt, noe de voksne bekrefter.

– Jeg har jobbet her i cirka fire år, det har nesten ikke vært noe tilfeller av alkohol på de årene, forteller Glenn Grunnsund.

– Ryktene må være noe fra gammelt av, tror Roger Hovland som ikke har opplevd noe på de halvannet årene han har jobbet i ungdomsklubben.

– Skulle vi være i tvil kan vi bruke alkometeret, og er det mye ungdommer her tar vi vaktene på oss gule vester og går rundt ute på området, forteller de to.

Scene med bra lyd

Ungdommene har både lyd og scene til disko og opptredener.

– Jeg ble spurt om å spille i kveld, forteller Linda Helen Andersen fra Kragerø.

Hun spilte også på juleavslutningen, og var ikke sen om å svare ja denne gangen heller.

– Det er veldig flotte ungdommer og god stemning. Det er ikke vanskelig å lage liv her, sier hun med et stort smil.

Og det er bra scene ungdommene har fått i stand, med diskolys og bra lydanlegg.
Når Andersen tar pause er Morgan Sørensen kjapt på plass som DJ.

– Mitt andre hjem

– For meg, jeg har vel vært her i fem år, så ser jeg på Snerten som mitt andre hjem, sier Benjamin Andersen.

Han setter stor pris på fellesskapet og at alle blir tatt godt imot. At det som regel er dobbelt så mange ungdommer innom på fredagene som på mandagene, tror de kan ha sammenheng med at mange har treninger og aktiviteter etter skoletid på mandag, og at mange setter pris på at det er fotball og basket i gymsalen som klubben får bruke fredager.

Nesten som en familie: Ungdommene som bruker Snerten mest kaller det sitt andre hjem. – Her er det bare å komme, ingen blir gående aleine her, sier de.
(Foto: Elin Frisch Selås)